Färilalogga Översättningsinformation
Swedish Danish Dutch English Finnish German
Sitemap för farila.se
SKOLLEDEN - vandringsled

 
bildspel skolledenSkolleden användes av de barn som bodde i Skålavall och gick i skola i Enskogen. De var inackorderade i Enskogen under veckan. Det var säkert ett äventyr för barnen. Ingen idag kan tänka tanken att skicka iväg sina skolbarn på en liknande vandring. Barnen gick inte i skolan så långt upp i åldrarna på den tiden så de äldsta barnen som hade ansvaret var inte så gamla.

Leden bjuder på en omväxlande vandring i kuperad terräng. Leden är markerad med orange märkning som kan vara svår att se ibland, men stigen syns väl. En vattenkälla finns efter vägen ca 1,7 km från Skålavall där en träränna leder fram vattnet. En grillplats med bänkar och bord finns ungefär på halva vägen där en skogsbilväg kommer fram, så det går att avbryta vandringen där om ni vill.

Leden kommer fram på en skogsbilväg vid Enskogen. Sedan är det cirka 1 km ner till Enskogen. Om ni följer vägen 200 m så går det en stig ner till den vackra Enån


Vägbeskrivning:
Från Färila - åk mot Kårböle tills ni kommer till Laforsen. Ta av mot Ramsjö. Kör tills ni kommer till Abborrtjärn. Ta av där mot Föne. Kör ca 6,6 km tills ni kommer till avtagsvägen motSkålavall. Kör till början på Skålavall. Där står en skylt mot Skolleden på vänstra sidan vägen.


Karta
  

 

 


ljusdal gray halsingeturism gray jarvso gray harjedal gray